Łączna liczba wyświetleń

piątek, 18 września 2015

Jesienna zupa z jarmużem i czerwoną soczewicą...

Wczoraj jeszcze upalny dzień, dziś już nadmorski, silny wiatr i coraz gęstsze chmury...
Skarpet jeszcze nie wkładam, ale herbatę parzę coraz częściej i nie jem już tak dużo lekkich sałatek.
Latem, gotowanie zup w naszej kuchni jest zawieszone. Czasem prócz chłodnika pojawi się gorący rosół czy pomidorowa, ale sporadycznie.
Kiedy nadmorski wiatr zrywa z drzew pierwsze, pojedyncze liście, które wędrują  po niebie wśród ostatnich promieni letniego słońca zaczynam sezon na zupy. Gorąca, gęsta, aromatyczna, pełna warzyw, kasz czy strączków... Taka, która rozgrzeje od środka i pozwoli się cieszyć smakiem jesieni... i co najważniejsze: będzie kolorowa!

Zapraszam na moją jesienną zupę z soczewicą i jarmużem.