Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 2 kwietnia 2015

Sałatka z mango i buraka z przepiórczymi jajkami...







Składniki
młody szpinak, 1 dojrzałe mango, 2 buraki,
skórka, miąższ z ½ pomarańczy, kilka ugotowanych przepiórczych jajek,
oliwa, sól morska, świeżo mielony czarny pieprz,
sok z pomarańczy, łyżeczka skórki z pomarańczy, łyżeczka musztardy



Przygotowanie
Buraki ugotuj na parze lub upiecz w piekarniku. Ugotowane i wystudzone pokrój w cienkie plastry.
Mango obierz i pokrój jak buraka. Na półmisku ułóż liście szpinaku, na wierzchu buraki i mango oraz
małe cząstki miąższu pomarańczy bez skórki. Na koniec dodaj połówki jajek przepiórki.
Zrób sos: do miseczki wlej 2 łyżki soku z pomarańczy, dodaj sól, skórkę, 6 łyżek oliwy, mieszaj
aż składniki się połączą. Podczas mieszania dodaj musztardę. Przypraw pieprzem.
Gotowym sosem skrop sałatkę.



Smacznego!
Maja



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz