Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 2 kwietnia 2015

Ogórek nadziewany pastą z łososia i twarogu...


Oryginalny i smaczny pomysł na ozdobę Waszego Wielkanocnego stołu.
Wiosenna przekąska, która wygląda ciekawie i tak też smakuje.
Świeży ogórek z aromatyczną pasta z wędzonego łososia, twarogu
z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku.




Składniki
100 g półtłustego twarogu, 150 g wędzonego łososia, kilka łyżek jogurtu,
pęczek rzodkiewek, pęczek młodego szczypiorku, 3 duże ogórki szklarniowe,
sól, czarny pieprz 





Przygotowanie
Łososia posiekaj na drobne kawałki i wymieszaj razem z twarogiem i jogurtem, tworząc delikatną pastę.
Rzodkiewkę i szczypior umyj, kilka sztuk odłóż, resztę posiekaj na drobne kawałki. Dodaj do pasty,
przypraw solą i czarnym pieprzem. Ogórka obierz ze skórki, pokrój na równe kawałki. Wydrąż każdy
kawałek i napełnij pastą.
Ozdób  ‘’kominki’’ pozostałą rzodkiewką i szczypiorkiem w dowolny sposób.



Smacznego!
Maja




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz