Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 8 kwietnia 2014

Biała kiełbasa z majerankiem i jabłkami podana na chrzanie z awokado...

Uwielbiam pieczoną, białą kiełbasę, ale tylko taką ze sprawdzonego źródła. Od lat kupuję w jednym miejscu.
Mogłabym zrobić ją sama, ale póki co nie skusiłam się.
Zapieczona z jabłkami i dużą ilością majeranku ma naprawdę niesamowity smak.
Podana z moim pomysłem na chrzan z awokado będzie dla niektórych oryginalną potrawą, ja się zakochałam w tym smaku. Propozycja nie tylko na stół wielkanocny.









Składniki:   4 surowe, białe kiełbasy, pęczek świeżego majeranku, 2 jabłka,
                  sos: 4 czubate łyżki chrzanu, 1 awokado, 3-4 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie
Kiełbasę ugotuj we wrzącej wodzie, ok. 10 minut. Wyjmij z wody.
Nagrzej piekarnik do 180 C. Kiełbasę ułóż w żaroodpornym naczyniu. Jabłka umyj, pokrój na ćwiartki i obłóż nimi kiełbasę. Na wierzch ułóż gałązki świeżego majeranku.
Piecz kiełbasę ok. 20-25 minut, będzie gotowa kiedy się mocno zarumieni.
Awokado obierz, wyjmij pestkę i rozgnieć widelcem lub zmiksuj w blenderze. Skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z chrzanem.
Kiełbasę pokrój na porcję, podaj na poduszce z chrzanu, razem z pieczonymi jabłkami.

Smacznego !
Maja
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz