Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 14 lipca 2013

Waniliowy omlet z otrębami owsianymi i owocami...


Sześcioletni miłośnik omletów i wszelakich naleśników inspiruje mnie do wymyślania nowych przepisów. Oczywiście dbam o to żeby było też zdrowo, nie tylko pysznie...
Przepis podaje jednak jak na porcję dla dorosłego... bo siebie też musicie rozpieszczać...
Zdrowy początek dnia...!






Składniki:   2 duże jajka, 1 łyżka jogurtu, 2 łyżki mleka, 
                  2 łyżki mąki owsianej, 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią, 
                  2 czubate łyżki otrębów owsianych, czereśnie i truskawki,
                  masło, sól

Przygotowanie
Owoce umyj. Truskawki przekrój na połowę, czereśnie wypestkuj. Jajka roztrzep z mlekiem i jogurtem, dodaj szczyptę soli, mąkę i otręby wymieszaj. Na patelni rozgrzej masło, wlej ciasto. Na wierzchu ułóż owoce. Gdy omlet będzie się ścinał możesz złożyć go na pół, podsmażyć i obrócić na druga stronę. Ja obróciłam bez składania i podsmażyłam jeszcze 0,5 minuty. 
Gotowy omlet posyp cukrem z wanilią.


Smacznego   !


Maja





                                                                

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz