Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 4 czerwca 2013

Grillowane szaszłyki z ziemniaków i wędzonego boczku...


Jedno z moich ulubionych grillowanych dań...
Młode ziemniaki, wędzony boczek i dużo aromatycznych przypraw. Podane z tzatzikami, domowym dipem czosnkowym, curry lub z niebieskiego sera pleśniowego...
Pychotka!














Składniki:   500 g młodych ziemniaków, 30 dag wędzonego, surowego boczku, oliwa extra virgin,
                  kolendra, papryka, chili, tymianek, rozmaryn, pieprz czarny,
                  cząber, czosnek, sól

Młode ziemniaku umyj i podgotuj (najlepiej na parze). Boczek pokrój w kostkę. Podgotowane ziemniaki ostudź. Z oliwy i przypraw przygotuj marynatę. Wymieszaj boczek i ziemniaki z marynatą, nadziej na szaszłyki. Jeśli używasz drewnianych patyków, namocz je wcześniej w wodzie ok. 20 minut żeby nie spaliły się na grillu. Podawaj z lekką sałatką lub dipem.

Smacznego  !







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz