Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 11 czerwca 2012

Omlet z gorgonzolą i szparagami...

Coś na szybko, na drugie śniadanie lub lunch. Omlet z dodatkiem sera i duszonych szparagów ... ♥
Omlet robi się bardzo szybko, do tego jest pożywny i bardzo apetyczny.











Składniki:   2 jajka, 3 łyżki mąki, 3 łyżki mleka,
                  kilka szparagów, 3-5 dag niebieskiego sera pleśniowego,
                  czosnek granulowany, słodka papryka w proszku, sól,
                  2 łyżki masła, oliwa

Przygotowanie
Szparagi umyj, odłam lub odetnij zdrewniałe końcówki, przekrój na pół. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć szparagi, przypraw solą, czosnkiem i papryką. Smaż kilka minut, aż będą miękkie. Przygotuj omlet: jajka roztrzep z mlekiem, dodaj mąkę i ser oraz sól. Wymieszaj dokładnie. Na drugiej patelni rozgrzej masło, wlej ciasto na omlet, smaż z obu stron na złoto. Ciepły omlet podaj ze szparagami na wierzchu.

Smacznego !




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz